Selecteer een pagina

Gelukkig zijn en ons goed voelen. Dat willen we allemaal, niet? En waar vele experts de ‘kneepjes van het vak’ kennen en jou kunnen helpen, pak ik het anders aan. Voor mijzelf en voor iedereen die momenteel ook hobbels in de weg ervaart, genaamd leven, deel ik mijn persoonlijke ontwikkelproces. Wanneer het allemaal eventjes niet zo soepel loopt is er niets om je voor te schamen. Al geef ik eerlijk toe dat ik dat weleens doe.

Eerlijkheid

Want ja, in dit digitale tijdperk zien we en delen we vooral onze succesmomenten. Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Al weet jij net zo goed als ik dat dit vaak schijn bedriegt is. Het leven is een continue proces. Iedereen wordt geconfronteerd met uitdagingen. Ik zou het knap vinden als dat niet zo is. Laten we daarom vooral eerlijk zijn. Eerlijk met onszelf en met elkaar. Het is zeker niet altijd makkelijk. Het vergt lef, moed en kwetsbaarheid, maar onthoud: 

“De moeilijke weg maakt het leven makkelijker.”
Thijs Lindhout

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Sinds oktober ’19 ben ik mij meer en meer bewust van mijn blokkades, overtuigingen, gedachten en gedrag. Door de spreekwoordelijke spiegel die mij middels coaching werd voorgehouden kwam ik mijzelf ontiegelijk tegen. Waar was ik aan begonnen?! Het voelde zwaar k*t – en soms nog steeds. Vanaf dat moment kon ik niet meer van mijzelf en mijn verantwoordelijkheden weglopen.

“Het leven is dan wel niet maakbaar, hij is wel stuurbaar.”
Richard de Leth

Zoekende naar een antwoord

Voorheen trachtte ik namelijk tientallen keren het antwoord buiten mijzelf te vinden. Ik was ervan overtuigd dat ik allerlei trainingen, cursussen en coaches nodig had. Maar het enige wat ik nodig had was mijzelf. Of nog beter gezegd: de verbinding met mijzelf. Net als dat jij jouzelf nodig hebt.

Dit zegt overigens niet dat hulp uitgesloten is. Een buitenstaander kan je juist inzichten geven, maar geen antwoorden. Alles zit al in je en het verlossende antwoord schuilt in jezelf. Bij mij duurde het alleen even voordat dit kwartje viel.

Struggles van mijn persoonlijke ontwikkelproces

Dat mijn rollercoasterrit van de afgelopen maanden nu al zijn vruchten afwerpt moge duidelijk zijn. Want hé, deze site is live en ik deel mijn verhaal met jou. De motivatie is er, ik sta een stuk positiever in het leven en ik kom in actie. Heb ik alles op de rit? Nee, zeker niet. Het leven is een continue proces, weet je nog? wink Er zijn onbeantwoorde vragen en overtuigingen waaraan ik werk. Daarnaast heb ik geen duidelijk plan en dat maakt me soms onzeker. Plus ik maak het mijzelf lang niet altijd makkelijk, en dat terwijl anderen keer op keer tegen mij zeggen:

“Vergeef jezelf, wees niet zo hard voor jezelf.” 

De kracht van mindset

Onderhand weet ik dat wijzelf invloed hebben op onze mindset, onze gedachtegang. We kunnen onszelf (deels) veranderen. Dus die belemmerende overtuigingen die ons in de weg zitten kunnen we ombuigen. Ik die van mij, jij die van jou. Dit wetende is niet alleen confronterend, het frustreert me ook. Het frustreert me dat ik dit mijzelf aandoe. Maar er is ook een heel groot pluspunt aan dit verhaal: we kunnen onszelf trainen. En mijn gedreven ik gaat daar graag mee aan de bak.

Kortom:

Hier zit en spreekt niet iemand die haar leven volledig op de rit heeft. Hier spreekt iemand met struggles en onzekerheden. Een gedreven persoon die haar leven aan het uitvogelen is. Iemand die jou graag meeneemt in het proces naar de verbinding met haarzelf en een betekenisvoller leven.

Boeken die ik lees, inzichten die ik krijg, tips, eerlijke verhalen: alles rondom (mijn) persoonlijke groei kun je hier op CeeSter.nl verwachten. Dus haal er jouw lessen uit, doe ermee wat je wilt. Wie weet inspireert het je. wink

“Volg mijn proces en ontwikkel mee.” 

Liefs,

Caroline