Selecteer een pagina

Happy Life 365 van Kelly Weekers lag oktober ‘18 al op mijn deurmat. Toch was het pas afgelopen december toen ik aan deze bestseller begon. En waar het een jaar (!) duurde voordat ik dit zelfhulpboek opensloeg, las ik hem in een aantal dagen uit. Happy Life 365 leest lekker weg en geeft je praktische tips voor een leuker leven. Wil jij dat ook? Lees dan snel verder.

Waar gaat Happy Life 365 over?

Dat je geen controle hebt over alles en iedereen is een feit. Waar je wel controle over hebt is hoe jij ermee omgaat. Hierbij komt je mindset om de hoek kijken, jouw manier van denken.

Zo wees ik in het verleden mijn vinger geregeld naar de ander. Ik had het gevoel dat het leven mij overkwam en was mij er niet van bewust dat je wel degelijk een keuze hebt. En dit is precies wat Kelly Weekers in haar inleiding omschrijft. Het is een boek voor wie gelooft dat geluk voor een groot deel in zijn/haar eigen handen ligt.

Wat er in dat koppie van jou gebeurt kan je namelijk (deels) trainen. Een positievere mindset kan je trainen. Hoe je dit doet legt Kelly in haar boek Happy Life 365 uit. Na een korte uitleg over hoe ons brein functioneert volgen er voorbeelden en een praktisch stappenplan.

Zijn we niet al happy?

Waarom een gelukkiger leven? Is ons leven niet al super? Zie de oneindige mogelijkheden en kansen die we hier in Nederland hebben… Tja, dat is zeker waar. Toch zijn we daarentegen juist ongelukkiger, ontevredener en gestrester. Waar dit aan ligt? Nou, Kelly geeft de volgende redenen:

1. We nemen te weinig mentale rust. We laden onze eigen batterij, ons brein, te weinig op.

2. Sommigen van ons streven materialistische doelen na, maar geluk is niet te koop.

3. We blijven zitten waar we zitten en hopen (soms) stiekem dat geluk vanzelf naar ons toekomt. Helaas is dit niet het geval. Het antwoord is kort en simpel: doen, doen, doen.

Er is dus werk aan de winkel! En gelukkig is er ook een oplossing. Wat die oplossing is lees je dus in dit boek van Kelly Weekers. Naast fijne tips bevat Happy Life 365 ook simpele verklaringen en herkenbare situaties. Dit maakt dat hij lekker weg leest en jij dus snel aan de bak kunt. Kortom: een aanrader!

2 lessen uit Happy Life 365

Tijdens het lezen maakte ik een samenvatting van de tekst, quotes en tips die mij aanspraken.
Voor jou selecteerde ik twee eureka-momenten met daarbij een persoonlijke uitleg.

Les 1:
“ Positieve en negatieve mensen krijgen misschien wel dezelfde opties,
maar een vernauwde of verwijde blik bepaalt of ze deze ook daadwerkelijk zien.
Optimistische mensen hebben geen geluk, ze creëren het!”

Jij en ik: we hebben allemaal weleens onze dag niet. Klopt? Een dag waarop het eventjes niet meezit met ons humeur. Zo’n dag waarop mensen beter met een boog om ons heen kunnen lopen. Wat je alleen niet wilt is dat die ene dag meerdere dagen worden of zelfs weken, maanden, jaren.

Voor mij was er wel zo’n periode waarin ik merendeels van de tijd zeer negatief was. En misschien herken je dat wel: er is dan niet één ding verkeerd. Nee, vrijwel alles en iedereen is verkeerd. Het verschil met toen en nu? Zelfbewustwording en verantwoordelijkheid nemen.

Waar ik de laatste tijd nog wel tegenaan liep was dat ik de mogelijkheden soms niet zag. En ik was me er niet van bewust dat mijn eigen negatieve emoties hierbij een rol speelden. Emoties hebben namelijk impact op je bewustzijn en focus. Zo zie je meer mogelijkheden in het leven bij positieve emoties, waar negatieve emoties het tegenovergestelde doen. Oftewel: mijn negatieve emoties zorgden voor een tunnelvisie en beperkten de mogelijkheden die ik zag. Oorzaak – gevolg.

Les 2:

“Als jouw ‘waarom’ sterk genoeg is, ontdek je het ‘hoe’ vanzelf.”

Het boek ‘Start with Why’ van Simon Sinek kennen velen, al is het alleen van naam. Deze mustread staat dan ook op mijn lange dit-wil-ik-nog-lezen-lijst. Kort door de bocht komt het erop neer dat de meest succesvolle bedrijven vanuit hun ‘why’ starten. Dus met een sterke missie en visie waarna het ‘hoe’ en ‘wat’ vanzelf volgen.

Tot voor kort begreep ik het hele waarom-gebeuren wel, ik voelde het alleen niet. Want hoe weet je überhaupt of je ‘waarom’ wel sterk genoeg is? Toen ik laatst een mail typte was daar mijn aha-moment. Ik schreef een zin waarbij ik vervolgens dacht: “hé, is dat niet wat ze bedoelen?”

“Je weet zeker dat je iets wilt wanneer je motivatie het keer op keer wint van je angst.”

Wanneer je dit ervaart is er iets wat jou drijft. Er is een reden waarom die motivatie zó aanwezig is. Kelly zegt dan ook niet voor niets: “Stel jezelf alleen doelen waarvoor je de worsteling wilt doorstaan.” Maak daarom bewuste besluiten vanuit je intrinsieke motivatie. Ga voor besluiten waarbij je bereid bent te doen wat nodig is. Op deze manier volgen de goede beslissingen vanzelf. Hetzij je carrière, hetzij je bedrijf, hetzij je gezondheid: noem het maar op.

Wil jij werken aan een sterke, positieve mindset?
Dan kan ik je Happy Life 365 van Kelly Weekers zeker aanraden. Bestel het boek hier.

Liefs,

Caroline